Skip to content

ICT-dienstenportfolio

Interim management

Meer dan 20 jaar leidinggevende ervaring opgebouwd in grote organisaties als Rijkswaterstaat, Ordina, Rabobank en in kleine organisaties als stichting Voor de Wind, Hemony Ensemble, Combattimento Consort Amsterdam. Ervaring is door managementstudies onderbouwd.

Verandermanagement

Groeien naar een volgende fase van volwassenheid is noodzaak bij jonge en oude organisaties. Het is het continue proces van ’plan, do, check, act’ (Deming-circle); het ontdooien en bevriezen van de bereikte status. Al meer dan 20 jaar werk ik in continu veranderende omgevingen. Ervaring is met kennis op het gebied van verandermanagement onderbouwd.

Organisatieadviseur

Gebaseerd op LEAN werk ik als adviseur en verbetermanager aan optimalisatie van teams en werkprocessen. Mijn advisering betreft de organisatie en directe ondersteuning van het management bij strategische en tactische vraagstukken. ‘Wat voegt mijn afdeling toe aan het bedrijfsresultaat; wanneer doe ik het goed?’. Aan het beantwoorden van deze vragen liggen de kernvragen ’waarvoor ben ik er?’ en ’waar wil ik naar toe?’. Pas na beantwoorden van die vragen kun je ontwikkelingen zinvol meetbaar maken en er over rapporteren.

Projectmanagement

Mijn kracht, kennis en kunde zitten in leidinggeven aan en adviseren van teams bij projectmatig uit te voeren veranderingen binnen de organisatie. Ik werk daarbij op strategisch en tactisch niveau voor MT en directie. In dergelijke projecten ben ik een bruggenbouwer tussen beleid en uitvoering, omdat ik de taal van beiden spreek. Mijn projectaanpak is planmatig, gebaseerd op een Agile benadering van PRINCE2 (PRINCE2 AgilePM).