Skip to content

Over ORHME-Consultancy

ORHME-Consultancy
De naam ORHME is een acroniem van “omnium rerum homo mensura est” (Protagoras, Grieks filosoof  (± 490-420 v.Chr.) en staat voor “de mens is maat van alle dingen“.

ORHME-Consultancy is als onderneming een eenmanszaak (ZZP) van Paul Meerwijk.

Kennis en ervaring
Als senior interimmanager, projectmanager,  verandermanager of organisatieadviseur werk ik op strategisch en tactisch niveau van de bedrijfsvoering voor kleine en grote organisaties. Door mijn unieke mix aan kennis en ervaring in de wereld van overheids-ICT, de kunstsector, het onderwijs en financiën overzie ik veel aandachtsgebieden.
Mijn ervaringen in de diverse domeinen, mijn specifieke proceskennis en mijn bedrijfskundige achtergrond zijn een uitstekende basis voor brede inzetbaarheid als leidinggevende en staan borg voor gedegen management, adviesrapporten of projectplannen. Projecten leid ik planmatig, resultaatgericht en risico-gestuurd en met een agile benadering, omdat ik goed aanvoel wanneer flexibiliteit of procesmatig denken nodig is.

Mensen zijn bepalend
Mijn aanpak baseert zich op de overtuiging dat niet processen en procedures, maar mensen de ontwikkeling van de organisatie bepalen. Dat bereidheid tot samenwerken ontstaat wanneer mensen elkaars belangen en achtergronden kennen. Met mijn antenne voor de menselijke maat ben ik in mijn opdrachten ook een goede bruggenbouwer tussen de beleidsmakers en uitvoering, omdat ik de taal van beiden spreek. Zo breng ik als netwerker met didactische achtergrond en organiserend vermogen de diverse stakeholders bij elkaar. Zowel via individuele gesprekken als in workshops verkrijg ik met mijn communicatieve vaardigheden en analytische vermogens snel een helicopterview van de situatie.

Hands on
Naast mijn doorzettingsvermogen en energie ben ik een creatief en leergierig mens die graag uitdagingen aangaat in complexe en politiek gevoelige werkomgevingen. Ik houd van praktisch aanpakken (hands on) en inhoudelijk weten en onderzoeken, getuige mijn laatste fulltime masterstudie Kunstbeleid en Kunstmanagement (cum laude) aan de Universiteit Utrecht van 2009 – 2011.